Skip to main content

Vertaisohjaajat – eli vertsut ovat 13-17 – vuotiaita nuoria, jotka toimivat apuohjaajina kaikissa Kotkien tapahtumissa.

Vertaohjaajat käyvät läpi vertsukoulutuksen jossa harjoitellaan erilaisia taitoja esim. lapsiryhmän ohjaaminen, tapahtumien järjestämien, leirien suunnittelu, ensiaputaidot jne. Koulutus kestää noin 1,5 v, ja sen aikana käydään läpi niin lapsen kasvua ja kehitystä kuin askartelu- ja leikinohjausta sekä sosiaalisia taitoja. Koulutuksia yhdistetään todellisiin tilanteisiin leireillä ja tapahtumissa. Monet nuoret saavat vertsuna toimimisesta lisäpisteitä esim. jatkokoulutukseen hakemisen yhteydessä.

Vertaisohjaajatoiminta on valtakunnallista ja nuoret pääsevät hyvin edullisesti osallistumaan seminaareihin ja koulutuksiin ympäri Suomea sekä ulkomailla. Lisäksi leireihin ja tapahtumiin vertsut saavat alennuksen.

Vertsuille järjestetään illanviettoja ja retkiä, joiden sisältöön he pääsevät itse vaikuttamaan. Vertaohjaajien kesken on hyvä yhteishenki ja uudet tulokkaat ovat aina tervetulleita!

Vertsutoimintaan pääsee tutustumaan parhaiten leireillä, siitä on hyvä aloittaa koulutus. Jos sinulla on kysyttävää ota yhteyttä toimistoon.

Vuodenvaihteessa 2023-2024 alkaa uusi vertsukoulutus!

(lisätiedot ja aikataulut koulutuksesta tulevat tänne)

  • Haluatko olla tulevaisuuden vertsu? Jos vastasit tähän kyllä, meillä Varsinais-Suomen Nuorissa Kotkissa on sinulle aivan mahtava mahdollisuus!
  • Tänä vuonna alkaa vertaisohjaajien koulutuskokonaisuus tänä vuonna vähintään 13- vuotta täyttäville nuorille. Kuten muussakin toiminnassamme voit odottaa kavereita, oppeja, kokemuksia ja paljon muuta osallistujien toiveiden mukaan.
  • Haluamme tarjota meidän upeille nuorillemme mahdollisuuden oppia toisilta, kehittää itseään ja antaa vaikutusmahdollisuus järjestömme tulevaisuuteen sekä aidosti osallistava harrastus.
  • Koulutus kestää n. 1,5 vuotta. Pienimuotoisia tapaamisia, kuten leirisuunnitteluja tai leffa- ja kokkailuiltoja, järjestetään kuukausittain. Viikonloppukoulutuksia on kolmesti vuodessa.

Omat koulutuksemme ja tapaamiset ovat maksuttomia. Koulutukseen osallistuminen edellyttää jäsenyyttä ja jäsenmaksun maksamista kuluvalta vuodelta (10 €)

Koulutuksen parissa toimii projektityöntekijänä Amanda Majuri. Lisätiedot amanda.majuri@nuoretkotkat.fi

Aikataulu:

  • Lisätietoa tulossa syksyllä