Skip to main content

Vertaisohjaajat – eli vertsut ovat 13-17 – vuotiaita nuoria, jotka toimivat apuohjaajina kaikissa Kotkien tapahtumissa.

Vertaisohjaajat käyvät läpi vertsukoulutuksen jossa harjoitellaan erilaisia taitoja esim. lapsiryhmän ohjaaminen, tapahtumien järjestämien, leirien suunnittelu, ensiaputaidot jne. Koulutus kestää noin 1,5 v, ja sen aikana käydään läpi niin lapsen kasvua ja kehitystä kuin askartelu- ja leikinohjausta sekä sosiaalisia taitoja. Koulutuksia yhdistetään todellisiin tilanteisiin leireillä ja tapahtumissa. Koulutus on hyvä lisä ansioluetteloon ja monet nuoret saavat vertsuna toimimisesta lisäpisteitä esim. jatkokoulutukseen hakemisen yhteydessä.

Vertaisohjaajatoiminta on valtakunnallista ja nuoret pääsevät hyvin edullisesti osallistumaan seminaareihin ja koulutuksiin ympäri Suomea sekä ulkomailla.

Vertsuille järjestetään illanviettoja ja retkiä, joiden sisältöön he pääsevät itse vaikuttamaan. Vertaohjaajien kesken on hyvä yhteishenki ja uudet tulokkaat ovat aina tervetulleita!

Vertsutoimintaan pääsee tutustumaan parhaiten leireillä, siitä on hyvä aloittaa koulutus. Jos sinulla on kysyttävää ota yhteyttä toimistoon.

2024 alkaa uusi vertsukoulutus!

(lisätiedot ja aikataulut koulutuksesta sivun lopussa)

  • Haluatko olla tulevaisuuden vertsu? Jos vastasit tähän kyllä, meillä Varsinais-Suomen Nuorissa Kotkissa on sinulle aivan mahtava mahdollisuus!
  • Tänä vuonna alkaa vertaisohjaajien koulutuskokonaisuus tänä vuonna vähintään 13- vuotta täyttäville nuorille. Kuten muussakin toiminnassamme voit odottaa kavereita, oppeja, kokemuksia ja paljon muuta osallistujien toiveiden mukaan.
  • Haluamme tarjota meidän upeille nuorillemme mahdollisuuden oppia toisilta, kehittää itseään ja antaa vaikutusmahdollisuus järjestömme tulevaisuuteen sekä aidosti osallistava harrastus.
  • Koulutus kestää n. 1,5 vuotta. Pienimuotoisia tapaamisia, kuten leirisuunnitteluja tai leffa- ja kokkailuiltoja, järjestetään kuukausittain. Omia viikonloppukoulutuksia on noin kaksi vuodessa. Lisäksi voi osallistua liiton vertsukoulutuksiin.

Omat koulutuksemme ja tapaamiset ovat 0-10e. Koulutukseen osallistuminen edellyttää jäsenyyttä ja jäsenmaksun maksamista kuluvalta vuodelta (10 €)

Yön yli koulutukset ja tapahtumat tulevat tapahtumakalenteriin, muut tapaamiset tiedotetaan vertsujen WhatAapp ryhmän kautta.

Koulutuksen parissa toimii projektityöntekijänä Samuli Sundell. Lisätiedot samuli.sundell(a)nuoretkotkat.fi

Vertsukoulutuksen aikataulu 2024: